Hoofdpagina

Ga aan de slag! Schrijf je nu in!

Wil je vaardiger worden in het omgaan met diversiteit? Volg onze e-learning modules. Kies er een of volg ze allemaal. Volg je ze allemaal, krijg je een certificaat van je deelname. Na inschrijving krijg je een persoonlijke code via e-mail. Op het einde van elke module moet je die code opgeven. Heb je alle modules doorlopen, krijg je je certificaat.

IK SCHRIJF ME IN!

Module 1: Start to include

Inclusie? Wat is dat nu juist? Inclusief onderwijs houdt in dat de ‘gewone’ school open staat voor alle leerlingen. Uitgangspunt is het geloof in de waarde van diversiteit en het tegengaan van uitsluiting. Voor leerlingen met extra ondersteuningsnoden of een handicap houdt het in dat ze , eventueel met een eigen leertraject, aansluiten bij het gewoon onderwijs en niet doorverwezen worden naar het buitengewoon onderwijs.

Module 2: Aangepaste didactiek

Creëer voor alle leerlingen een optimale ondersteunende omgeving. Zo geef je hun kansen om hun talenten naar boven te laten komen. Specifieke zorg komt ten goed aan de hele klasgroep. Je kan in deze module kiezen voor maatwerk op klasniveau of op individueel niveau.
Je kiest één of meerdere fiches waarmee je aan de slag gaat in je klas.

Module 3: Universal Design for Learning (UDL)

Ken je Universal Design? Universal Design is er op gericht om iedereen gelijke kansen te geven om deel te nemen aan het maatschappelijk leven. Dit begrip komt oorspronkelijk uit de architectuur. Het doel was gebouwen zo te ontwerpen dat een zo divers mogelijk groep hier gebruik van kan maken. In deze module leer je meer over de verschillende aspecten van UDL maar ook hier ga je onmiddellijk aan de slag in je eigen klas of omgeving.

Module 4: Compenserende ICT-hulpmiddelen

Wat zijn compenserende hulpmiddelen en wie mag ze gebruiken? Heb ik ze nog nodig als ik als UDL toepas? Hoe gebruik ik ze in mijn klas? Op deze en andere vragen proberen we een antwoord te formuleren in deze module. Ga actief aan de slag in je klas.

Dit project werd mogelijk gemaakt dankzij:

Partners

This project has been funded with support from the European Commission. This site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein