Syndroom van Asperger

Kinderen met het syndroom van Asperger hebben een heel eigen manier van denken die ouders, familieleden, vrienden en leerkrachten sterk op de proef stelt. Dit boek reikt handvatten aan om deze kinderen zo goed mogelijk te begeleiden, met aandacht voor de unieke kwaliteiten van elk kind. Het beantwoordt veelgestelde vragen als:

- Wat is het verschil tussen het syndroom van Asperger en autisme?
- Hoe breng je jouw kind stapsgewijs zelfredzaamheid bij?
- Hoe communiceer je het best met je kind?
- Wat met vrije tijd en ontspanning?
- Hoe houd je het vol als ouder?
De doelgroep kan m.i. heel breed zijn. Wie nog maar weinig over autisme weet, krijgt op korte tijd toch een mooi overzicht van de verschillende aspecten omtrent het syndroom van Asperger.
De “meer gevorderden” raad ik het boek aan, al is het maar omdat elke benadering andere – en soms onvermoede- accenten legt bij bekende concepten.

kaft syndroom van asperger

Inhoudelijk behandelen de auteurs achtereenvolgens de volgende themata: de plaats van het syndroom van Asperger t.o.v. autisme, het opzetten van een autistische bril, leren, gevoelens, sociale omgang, zelfredzaamheid, vrije tijd, hoe je volhoudt als ouder en een blik naar de toekomst.
De auteurs zijn erin geslaagd zijn om het autistisch gedachtengoed (samengebald in feiten, begrippen en concepten) op een logische en vooral verstaanbare manier te verhelderen.

Specificaties

Tool: niet van toepassing

Diagnose: autisme/ASS , autisme/ASS

Aard: theoretisch , theoretisch , praktisch

Domein: gezin , gezin , socio-emotioneel , gedrag

Besproken Leeftijd: basisonderwijs (6-9 jaar) , basisonderwijs (6-9 jaar) , secundair onderwijs (12-14 jaar) , secundair onderwijs (14-18 jaar) , basisonderwijs (9-12 jaar)

Beoogde Doelgroep: CLB-medewerkers , CLB-medewerkers , leerkrachten , ouders , zorg-coördinatoren

Gegevens

Auteur artikel: Johan Willems

Datum toegevoegd: 01 mei 2014

Download:

Auteur boek: Peter Vermeulen en Thomas Fondelli

ISBN-nummer: 978902078044

Uitgeverij: Lannoo