Survivalgidsen dyslexie, dyscalculie, hoogbegaafdheid, autisme, AD(H)D en DCD

De reeks 'survivalgidsen' is speciaal geschreven voor kinderen en jongeren. We bespreken in deze recensie diegenen gerelateerd aan leerstoornissen: dyslexie, dyscalculie, hoogbegaafdheid, autisme, AD(H)D en DCD. In de survivalgidsen staat een duidelijke uitleg over het probleem en wat het allemaal met zich mee brengt. Je vindt er een heleboel nuttige tips in over oplossingen of middelen om het probleem hanteerbaar te maken. Maar ook een heleboel weetjes en grappige dingen om het te leren aanvaarden en om alles bespreekbaar te maken. Er staat weinig nieuw in voor mensen die al veel over het probleem weten, maar het is zeer bevattelijk geschreven en een prima start om een gesprek te starten.

Deze boekjes zijn vlot en makkelijk geschreven zonder kinderachtig of simpel te zijn. Het is het perfecte aanknopingspunt om met het kind zelf of met klasgenoten of broertjes of zusje over het probleem te praten. Je kan ze lezen als een kookboek, het hoeft niet in de juiste volgorde. Je zoekt wat je nodig hebt en leest dat hoofdstuk. De stukjes over de bekende mensen vinden kinderen meestal het leukst. Het is zeer aanmoedigend dat zelfs bekende mensen 'hun probleem' hadden en er iets positiefs mee deden. De sticordimaatregelen lijken gekend voor iedereen, maar zijn toch steeds nuttig als ze nog eens netjes opgesomd worden. De boekjes staan vol met herkenbare voorbeelden en geven een overzicht van alle aspecten van de leerstoornis. Het is in een aangename stijl met veel humor geschreven.

Specificaties

Tool:

Diagnose: ADHD , ADHD , ADD , autisme/ASS , hoogbegaafdheid , dyscalculie , dyslexie , dyspraxie/DCD

Aard: praktisch , praktisch

Domein: gezin , gezin , leren studeren , medisch , socio-emotioneel , aandacht en concentratie , structuur , intelligentie , gedrag

Besproken Leeftijd: basisonderwijs (6-9 jaar) , basisonderwijs (6-9 jaar) , secundair onderwijs (12-14 jaar) , basisonderwijs (9-12 jaar)

Beoogde Doelgroep: jongeren , jongeren , leerkrachten , ouders , pedagogische begeleiders

Gegevens

Auteur artikel: Joke Michiels

Datum toegevoegd: 25 mei 2016

Download:

Auteur boek: diversen

ISBN-nummer:

Uitgeverij: Abimo