SOS stresskids

Een handig opgebouwd boek met duidelijke hoofdstukken. Dit biedt je als lezer de kans om heel gericht te zoeken en te lezen datgene wat je snel nodig hebt. Het is een survivalgids voor wie stress bij kinderen wil aanpakken en hen er mee leren omgaan. Het leert leerkrachten en begeleiders en ouders stresssignalen te herkennen en geeft hen tips voor de aanpak. Interessant zijn ook de tips om stress bij kinderen te vermijden. Hoe er mee om te gaan. Kortom een heel informatief en duidelijk boek over deze problematiek.

kaft stresskids, survivalgids voor kinderen en hun ouders

Het boek geeft je een leidraad bij het opsporen van problemen waar je niet onmiddellijk je vinger op kan leggen. Dit boek geeft aan dat stress een niet te onderschatten probleem is dat je gerust in het rijtje bij de andere leer- en ontwikkelingsstoornissen mag zetten. Stress bij kinderen is een niet te onderschatten fenomeen van deze tijd en de auteur van dit boek wil ons dat doen inzien maar wil vooral ook helpen en ondersteunen.

Maar het geeft je ook heel veel praktische tips mee waar je thuis en in de klas onmiddellijk mee aan de slag kan.

Specificaties

Tool: niet van toepassing

Diagnose:

Aard: theoretisch , theoretisch , praktisch

Domein: socio-emotioneel , socio-emotioneel , gedrag

Besproken Leeftijd: kleuters (<6 jaar) , kleuters (<6 jaar) , basisonderwijs (6-9 jaar) , secundair onderwijs (12-14 jaar) , secundair onderwijs (14-18 jaar) , basisonderwijs (9-12 jaar)

Beoogde Doelgroep: CLB-medewerkers , CLB-medewerkers , docenten lerarenopleiding , ergotherapeuten , GON-begeleiders , kinesitherapeuten , leerkrachten , logopedisten , orthopedagogen , ouders , pedagogische begeleiders , psychologen , remedial teachers , studenten lerarenopleiding , zorg-coördinatoren

Gegevens

Auteur artikel: Inge Baeten

Datum toegevoegd: 01 mei 2014

Download:

Auteur boek: Wendy Peerlings

ISBN-nummer: 9789020978490

Uitgeverij: Lannoo