S.O.S. Brein, help je tiener slimmer studeren.

In dit boek brengen specialisten in leren Lernout en Provost hun kennis en ervaring samen over een heel pallet aan technieken die met leren en verwerken van kennis te maken hebben. Ze kaderen dit aan de hand van breinweetjes en larderen het geheel met oefeningen uit BrainGym. Lernout en Provost hebben er een boeiend verhaal van gemaakt, dat vlot leesbaar is. Het boek bevat –geheel volgens de voorgestelde technieken- een aantal opstapjes die het onthouden van
de studeertips vergemakkelijkt.

kaft S.O.S. Brein, help je tiener slimmer studeren

Dit boek is een heel rijk boek, waardoor het niet zomaar op 1-2-3 tot in alle details te verwerken valt. Je kan het in stukjes lezen, er zaken in opzoeken als je op een leerprobleem botst, het van voor naar achter of van achter naar voor lezen... (in het begin van het boek leer je hoe je het beste dit boek leest: doen!) Dit is een boek om tijd voor te nemen én om telkens weer naar terug te grijpen als je kinderen wilt ondersteunen in hun leren. De manier waarop het is geschreven nodigt alvast uit om er dadelijk mee aan de slag te gaan. Zelfs al is meteen alles gaan toepassen allicht niet voor iedereen weggelegd, toch kan elkeen al heel snel technieken en tips uit het boek gaan toepassen, met direct voelbaar resultaat.

Specificaties

Tool: niet van toepassing

Diagnose:

Aard: theoretisch , theoretisch , praktisch

Domein: leren studeren , leren studeren , motivatie

Besproken Leeftijd: secundair onderwijs (12-14 jaar) , secundair onderwijs (12-14 jaar) , secundair onderwijs (14-18 jaar)

Beoogde Doelgroep: jongeren , jongeren , leerkrachten , ouders

Gegevens

Auteur artikel: Yo Wouters

Datum toegevoegd: 01 mei 2014

Download:

Auteur boek: Bernard Lernout en Inge Provost

ISBN-nummer: 9789002223587

Uitgeverij: Standaard Uitgeverij