PiP

Carlijn Everett en Henriëtte Hubers richtten in 2006 Stichting ‘De Droomboom’ op om een onderwijsplaats voor hun jongens – Jake en Thom – te creëren. Hier worden kinderen tussen twee en acht jaar begeleid, behandeld en gestimuleerd in hun ontwikkeling in een een-opeen-situatie.

kaft PiP

De titel (PiP) staat voor: Partner In Problems. De twee concepten uit de titel dekken perfect de lading die onder deze vlag schuilgaat. In het chronologisch e-mailverkeer leert de lezer beide auteurs (tevens moeders van een zoon met autisme) gaandeweg beter kennen. De “problems” uit hun e-mailverkeer betreffen de problemen die beide moeders ondervinden bij de opvoeding van hun ASS- zonen. Vooral hun relazen van zowel positieve als negatieve ervaringen in het omgaan met hun zonen zijn niet alleen levensecht maar vooral herkenbaar voor wie met ASS te maken heeft.

Specificaties

Tool: niet van toepassing

Diagnose: autisme/ASS , autisme/ASS

Aard: theoretisch , theoretisch , praktisch

Domein: gezin , gezin , structuur , gedrag

Besproken Leeftijd: basisonderwijs (6-9 jaar) , basisonderwijs (6-9 jaar) , basisonderwijs (9-12 jaar)

Beoogde Doelgroep: CLB-medewerkers , CLB-medewerkers , ergotherapeuten , GON-begeleiders , kinesitherapeuten , leerkrachten , logopedisten , orthopedagogen , ouders , pedagogische begeleiders , psychologen , remedial teachers , zorg-coördinatoren

Gegevens

Auteur artikel: Johan Willems

Datum toegevoegd: 01 mei 2014

Download:

Auteur boek: Henriëtte Hubers-Kromhof en Carlijn Everett

ISBN-nummer: 9789077671702

Uitgeverij: Pica