Mindfulness voor kinderen: Gids voor onderwijs, hulpverlening en ouders

De rode draad doorheen dit boek is dat je met mindfulness aan de slag kan gaan met lagere schoolkinderen. Mindfulness is een aandachtstraining die je liefdevol leert kijken naar jezelf, anderen en allerhande situaties. Je leert je eigen kwaliteiten (her) ontdekken en (her)ontwikkelen.
Het boek biedt je een ruime achtergrond en een stapsgewijze opbouw om mindfulness te introduceren en te integreren in je eigen leven thuis, op school en een therapeutische setting.

kaft mindfulness voor kinderen

Dit boek is vooral geschreven voor wie openstaat voor mindfulness.
Het boek is vlot geschreven en biedt een goede combinatie van achtergrondinformatie en concrete oefeningen die als doel hebben mindfulness te integreren in je dagelijks leven, in heel je zijn.
De twee auteurs hebben vanuit hun opleidingen en praktijkervaring een handige gids gemaakt die je meeneemt op je weg naar het bewust liefdevol omgaan met jezelf en anderen. Deze gids geeft een mooie handleiding van mindfulness voor volwassen naar mindfulness voor kinderen.

Specificaties

Tool: van ander

Diagnose:

Aard: theoretisch , theoretisch , praktisch

Domein: gezin , gezin , leren studeren , socio-emotioneel , aandacht en concentratie , intelligentie , gedrag , motivatie

Besproken Leeftijd: basisonderwijs (6-9 jaar) , basisonderwijs (6-9 jaar) , basisonderwijs (9-12 jaar)

Beoogde Doelgroep: CLB-medewerkers , CLB-medewerkers , ergotherapeuten , GON-begeleiders , kinesitherapeuten , leerkrachten , logopedisten , orthopedagogen , ouders , pedagogische begeleiders , psychologen , remedial teachers , zorg-coördinatoren

Gegevens

Auteur artikel: Saskia Geerts

Datum toegevoegd: 01 mei 2014

Download:

Auteur boek: Pim Catry en Jan Decuypere

ISBN-nummer: 9789033470905

Uitgeverij: Acco