Mijn kind heeft DCD

DCD staat voor Developmental Coordination Disorder of Coördinatie-Ontwikkelingsstoornis. Het is een veel voorkomende ontwikkelingsstoornis. De meest gekende en nog steeds gebruikte benaming is ‘dyspraxie’. Kinderen met DCD hebben vaak problemen met het aanleren en uitvoeren van motorische taken, zoals zich aan- en uitkleden, fietsen, zwemmen, tekenen en schrijven. Deze problemen kunnen apart voorkomen, maar treden heel vaak op in combinatie met andere stoornissen.

Dit boek legt uit wat DCD precies is. Het beschrijft de weg die gegaan wordt voor de diagnose. Het geeft ook aan hoe je ondersteunend kan helpen in de zorg voor deze kinderen en jongeren, zowel thuis als op school.

kaft van mijn kind heeft DCD

Hoewel het boek zich vooral richt tot ouders van kinderen met DCD, is het zeker en vast ook bruikbaar voor leerkrachten en hulpverleners. De problematiek rond DCD wordt helder en duidelijk uitgelegd. Het biedt een houvast vanaf het moment dat de diagnose gesteld wordt. Je krijgt heel veel tips hoe je het kind ondersteunend kan helpen, thuis en in school.

Specificaties

Tool: niet van toepassing

Diagnose: dyspraxie/DCD , dyspraxie/DCD

Aard: theoretisch , theoretisch

Domein: motoriek , motoriek

Besproken Leeftijd: basisonderwijs (6-9 jaar) , basisonderwijs (6-9 jaar) , basisonderwijs (9-12 jaar)

Beoogde Doelgroep: leerkrachten , leerkrachten , ouders

Gegevens

Auteur artikel: Tanja Maes

Datum toegevoegd: 01 mei 2014

Download:

Auteur boek: Griet Dewitte en Paul Calmeyn

ISBN-nummer: 9789020971781

Uitgeverij: Lannoo