Leren doen we samen. Zo helpt u uw kind bij het lezen en rekenen.

Dit is een boekje voor ouders. Het benadrukt dat zij een belangrijke rol spelen bij het leren van hun kind. Niet alleen om het aan te moedigen en te ondersteunen, maar ook om het op een aangename en leuke manier te helpen. De kracht van het boekje ligt in de concrete voorstellen en tips die ouders leren hoe ze de accenten die de auteurs leggen, kunnen waarmaken.

In het eerste deel wordt op een eenvoudige manier het algemene kader toegelicht. In het tweede deel gaan de auteurs dieper in op het leren lezen en hoe ouders daar bij kunnen helpen en hoe ze dit goed kunnen opbouwen. Hetzelfde gebeurt in het derde deel voor het leren rekenen. Een uitgebreide verzameling websites vervolledigt het boek.

kaft leren doen we samen

De kracht van het boekje ligt niet meteen in deze uitspraken, wel in de concrete voorstellen en tips die ouders leren hoe ze die uitspraken kunnen waarmaken. En dat is nog te vaak het punt waarop professionele adviezen in gebreke blijven. We denken dat wat voor ons vanzelf spreekt, ook vanzelfsprekend is voor ouders.

Specificaties

Tool: van ander

Diagnose: dyscalculie , dyscalculie , dyslexie , leerproblemen

Aard: theoretisch , theoretisch , praktisch

Domein: gezin , gezin , leren studeren , rekenen / wiskunde , lezen

Besproken Leeftijd: basisonderwijs (6-9 jaar) , basisonderwijs (6-9 jaar) , basisonderwijs (9-12 jaar)

Beoogde Doelgroep: CLB-medewerkers , CLB-medewerkers , GON-begeleiders , leerkrachten , logopedisten , orthopedagogen , ouders , pedagogische begeleiders , psychologen , remedial teachers , zorg-coördinatoren

Gegevens

Auteur artikel: Lieven Coppens

Datum toegevoegd: 01 mei 2014

Download:

Auteur boek: Ina Cijvat, Gert Gelderblom en Peter de Vries

ISBN-nummer: 9789065085962

Uitgeverij: CPS