Jesse heeft dyslexie - bespreking deel 1

De map ‘Jesse heeft dyslexie’ biedt begeleiders en leerkrachten kant-en-klaar materiaal om ‘dyslexie’ met kinderen te bespreken en er hen te leren mee omgaan. De map bevat praatplaten en een handreiking voor begeleiders. Aan de hand van een twintigtal praatplaten doorkruisen de kinderen de taaljungle. Ze ontdekken wat dyslexie is. Daarbij wordt duidelijk dat (leren) lezen en spellen heel moeizaam gaan als je dyslexie hebt. Daarnaast is er ruim aandacht voor de bijkomende problemen en het sociaal-emotionele aspect. In de map zitten ook een aantal strategiekaarten die kinderen helpen bij lezen en spelling. De auteur stelt immers dat vooral succes bij lees -en spellingtaken een positief effect heeft op het zelfvertrouwen van kinderen. Het inleidende hoofdstuk met achtergrondinfo biedt een duidelijk en actueel overzicht van de dit moment heersende opvattingen in verband met dyslexie.

kaft van Jesse heeft dyslexie

Tot nu toe bestond er nog maar weinig bruikbaar materiaal om op een systematische en doordachte manier kinderen te helpen bij de acceptatie van dyslexie. Doorheen gans de map is merkbaar de dat de auteur put uit haar rijke ervaring in de begeleiding van kinderen met dyslexie.

Specificaties

Tool: van ander

Diagnose: dyslexie , dyslexie

Aard: theoretisch , theoretisch

Domein: leren studeren , leren studeren , socio-emotioneel , lezen

Besproken Leeftijd: basisonderwijs (6-9 jaar) , basisonderwijs (6-9 jaar) , secundair onderwijs (12-14 jaar) , basisonderwijs (9-12 jaar)

Beoogde Doelgroep: CLB-medewerkers , CLB-medewerkers , docenten lerarenopleiding , GON-begeleiders , leerkrachten , logopedisten , orthopedagogen , ouders , pedagogische begeleiders , psychologen , remedial teachers , studenten lerarenopleiding , zorg-coördinatoren

Gegevens

Auteur artikel: Els Van Doorslaer

Datum toegevoegd: 01 mar 2014

Download:

Auteur boek: Esther Molema

ISBN-nummer: 9789058297815

Uitgeverij: Groen Educatief