Ik ben trots op je! Oplossingsgericht communiceren voor ouders en professionals.

Dit boek gaat over oplossingsgericht communiceren met kinderen. Het thema wordt in vijf hoofdstukken behandeld. Allereerst benadrukt de auteur het belang van complimentjes en aanmoedigen. Positieve feedback is voor een kind onontbeerlijk. Vervolgens leren we hoe we een kind laten luisteren. Ooit gedacht dat je daar vijf vingers voor nodig hebt? En dat niet alleen jouw neus maar de neuzen van alle mensen die het kind opvoeden, in één richting moeten wijzen! In een vierde hoofdstuk maakt de auteur ons duidelijk dat we ook problemen tegenkomen; die lossen we op door te bedenken welke vaardigheden aangeleerd of verbeterd moeten worden. Tenslotte komt het adequaat reageren op ongepast of onacceptabel gedrag aan bod.

kaft ik ben trots op je!

Dit is een boekje om te gebruiken! Je kunt gewoon niet anders want het bulkt van de tips en de concrete voorbeelden. Als je met je mond vol tanden staat in een concrete situatie dan hoef je maar even te bladeren en je vindt een resem voorbeelden over wat je kunt zeggen of doen. Dit is een boekje dat je best niet te ver opbergt; je wil het gewoon ‘bij de hand’ hebben.

 Vlot leesbaar boek 

 Ontzettend praktisch, voorbeelden en tips bij de vleet 

 Bruikbaar voor elke opvoeder 

 Mooie uitgave

Specificaties

Tool: niet van toepassing

Diagnose:

Aard: praktisch , praktisch

Domein: gedrag , gedrag

Besproken Leeftijd: kleuters (<6 jaar) , kleuters (<6 jaar) , basisonderwijs (6-9 jaar) , basisonderwijs (9-12 jaar)

Beoogde Doelgroep: CLB-medewerkers , CLB-medewerkers , ergotherapeuten , GON-begeleiders , kinesitherapeuten , leerkrachten , logopedisten , orthopedagogen , ouders , pedagogische begeleiders , psychologen , remedial teachers , zorg-coördinatoren

Gegevens

Auteur artikel: Guygonne Borrey

Datum toegevoegd: 01 mei 2014

Download:

Auteur boek: Ben Furman

ISBN-nummer: 9789077671726

Uitgeverij: Pica