Gedragsklapper. Samen bouwen aan positief gedrag.

In dit boek vinden we alvast een nuttige verzameling bruikbare ervaringen en wetenschappelijke expertise terug wanneer we met 'moeilijk' gedrag geconfronteerd worden. Het behandelt vele facetten van het gedrag, het belang van structuur in de omgeving, remedies, verschillende zienswijzen, modelvoorbeelden en zo veel meer. De dubbele invalshoek, dat het gelijktijdig door de jongere én de volwassenen kan worden aangewend is geniaal en heilzaam.

Dit boek is een echte deurenopener. Het zet laagdrempelig aan tot gesprekken die je brede basiszorg uitd(r)agen! Een eye-opener ook want we kunnen velerlei preventief afhandelen in plaats van traditioneel pas in te grijpen als de problemen zich voordoen. Bovendien is de hele opzet, een 'klapper'-uitgave heel makkelijk hanteerbaar! De massaal beschreven tips in dit wandel- en snuisterboek zijn echt de moeite: tijdsbesparend en steeds handelingsgericht. Ik vind het een aanrader: het verdient een plaatsje in je boekenrek.

Specificaties

Tool:

Diagnose:

Aard: praktisch , praktisch

Domein: gezin , gezin , organisatie klas en school , socio-emotioneel , gedrag

Besproken Leeftijd: basisonderwijs (6-9 jaar) , basisonderwijs (6-9 jaar) , basisonderwijs (9-12 jaar)

Beoogde Doelgroep: jongeren , jongeren , leerkrachten , orthopedagogen , ouders , remedial teachers , studenten lerarenopleiding , zorg-coördinatoren

Gegevens

Auteur artikel: Gunther Corthals

Datum toegevoegd: 10 jan 2016

Download:

Auteur boek: Leo Jans en anderen

ISBN-nummer: 978-94-6234-391-7

Uitgeverij: Abimo