De hoogbegaafdheid survivalgids

De reeks ‘survivalgidsen’ is speciaal geschreven voor kinderen en jongeren. Er zijn al boekjes over hoogsensitiviteit, AD(H)D, dyslexie, DCD, overgewicht en gehoorstoornissen. Nu is er ook deze gids voor hoogbegaafdheid (HB). Je komt meer te weten over de twee kanten van hoogbegaafdheid: het weten en het zijn. Naast een hoog IQ, een grote motivatie en creativiteit hebben hoogbegaafde kinderen ook gevoelens. Perfectionisme, een sterk rechtvaardigheidsgevoel, een kritische zin en hypergevoeligheid spelen deze kinderen vaak parten. Ook vrienden maken is voor hen niet altijd gemakkelijk, en ze zijn mogelijke slachtoffers van pesten. Hoogbegaafdheid heeft ook valkuilen: faalangst, verveling en gemakzucht. Als mogelijke oplossingen zijn er de versnelling (een jaar overslaan) en de kangoeroeklas (apart lesuur met extra uitdagende opdrachten). Maar het allerbelangrijkste is dat het boek deze kinderen leert omgaan met hun hoogbegaafdheid en alles wat daarbij komt kijken.

kaft de hoogbegaafdheid survivalgids

Het boek staat vol met herkenbare voorbeelden en geeft een overzicht van alle aspecten van hoogbegaafdheid (niet alleen IQ maar ook gevoelens). Het is in een aangename stijl met veel humor geschreven.

 vlot overzicht van alle aspecten van hoogbegaafdheid: niet alleen IQ, maar zeker ook de gevoelens

 het boekje staat vol herkenbare voorbeelden

 aangename stijl met veel humor, geschreven naar kinderen toe

 achteraan is een lijst opgenomen van jeugdliteratuur waarin hoogbegaafde kinderen zichzelf kunnen herkennen, en er is ook een lijst van websites met uitdagende spelletjes

Specificaties

Tool: niet van toepassing

Diagnose: hoogbegaafdheid , hoogbegaafdheid

Aard: theoretisch , theoretisch , praktisch

Domein: socio-emotioneel , socio-emotioneel , intelligentie

Besproken Leeftijd: basisonderwijs (6-9 jaar) , basisonderwijs (6-9 jaar) , basisonderwijs (9-12 jaar)

Beoogde Doelgroep: jongeren , jongeren , ouders

Gegevens

Auteur artikel: Chris Van Echelpoel

Datum toegevoegd: 01 mei 2014

Download:

Auteur boek: Tessa Kieboom en Danielle Verheye

ISBN-nummer: 9789059326118

Uitgeverij: Abimo