Als doen leren het niet meer doet.

Dit boekje is een gids voor ouders die een actieve rol willen spelen in het begeleiden van hun kinderen bij het proces om te leren studeren. Het is een gids in de letterlijke zin van het woord: beknopt met concrete tips en handvaten. In deze gids wordt duidelijk de nadruk gelegd op het feit dat de ouders het studeren en ook het plannen van het studiewerk niet moeten overnemen van hun kinderen. Belangrijk is hoe je uw kind motiveert om te studeren. De tips die worden gegeven bouwen zich op vanuit alledaagse voorbeelden. Ze worden dan vertaald naar het benaderen van de jongere die moet verantwoordelijk worden voor zijn / haar eigen studiewerk.

kaft als doen leren het niet meer doet

Het boek bevat zeer praktische tips die eenvoudig in de praktijk om te zetten zijn. Het kost je in principe geen moeite om deze tips toe te passen. Het is eerder een manier van denken over je kind die je jezelf moet eigen maken. De tips die worden gegeven, gaan in mijn ogen verder dan enkel en alleen het ‘doen studeren van je kind’. Ook voor de algemene ontwikkeling van je kind, geeft dit boek je handvaten.

Specificaties

Tool: niet van toepassing

Diagnose:

Aard: theoretisch , theoretisch , praktisch

Domein: leren studeren , leren studeren , aandacht en concentratie , motivatie

Besproken Leeftijd: basisonderwijs (6-9 jaar) , basisonderwijs (6-9 jaar) , secundair onderwijs (12-14 jaar) , secundair onderwijs (14-18 jaar) , basisonderwijs (9-12 jaar)

Beoogde Doelgroep: ouders , ouders

Gegevens

Auteur artikel: Helga Nulens

Datum toegevoegd: 01 mei 2014

Download:

Auteur boek: Paul Maes en Hilde Jaspaert

ISBN-nummer: 97848600229

Uitgeverij: die Keure