20 tweets over...

Twitter is een vluchtig én interessant medium. Er zijn tweets die in hun eenvoud van 140 tekens verrassend veel zinnige inhoud bieden, berichten waarin veel kennis is samengebald. In dit boekje zijn 20 tweets gebundeld die het verdienen om nader te worden gelezen. Ze zijn geschreven en op Twitter gepubliceerd door Kees van Overveld, die vaak post naar aanleiding van actuele nieuwsberichten over onder meer gedrag, agressie en onderwijs. Bovendien heeft hij de moeite genomen om tekst en uitleg te verschaffen bij de inhoud van zijn tweets. Hij geeft relevante, interessante, grappige en soms schokkende achtergrondinformatie.

Wat Kees van Overveld ook doet, is een koppeling maken naar de (onderwijs)praktijk. Hij laat zien wat je concreet kunt doen als je wordt geconfronteerd met bepaalde zaken. Of hij zet je op het (online) spoor van hulp, advies of kennis.
20 tweets over

Zakelijk twitteren is de nieuwste manier van kenniscreatie en kennisdeling. Het gaat de zakelijke twitteraar om nieuws, feiten, kennis en onderzoek. In dit boekje vind je 20 berichten van Kees van Overveld, een twitterende gedragsdeskundige, over #gedragsproblemen, #pesten, #agressie, #onderwijs, #pubers en nog heel veel meer! Maar het blijft niet bij de tweet alleen. Kees van Overveld zoekt de wereld achter de tweet. Waar komt het bericht vandaan? Wie zijn erbij betrokken? Wat zijn die onderzoekscijfers waar de tweet slechts een tiental tekens aan besteedt?

 informatief 

 prikkelend 

 als je beschikt over een smartphone, kun je de QR-codes in dit boek scannen om direct naar de betreffende tweets online te gaan en vandaar verder te klikken

Specificaties

Tool: niet van toepassing

Diagnose:

Aard: theoretisch , theoretisch

Domein: socio-emotioneel , socio-emotioneel , gedrag

Besproken Leeftijd: secundair onderwijs (12-14 jaar) , secundair onderwijs (12-14 jaar) , secundair onderwijs (14-18 jaar) , hoger onderwijs (18-24 jaar) , Volwassen (+24 jaar)

Beoogde Doelgroep: CLB-medewerkers , CLB-medewerkers , docenten lerarenopleiding , GON-begeleiders , leerkrachten , orthopedagogen , ouders , pedagogische begeleiders , psychologen , zorg-coördinatoren

Gegevens

Auteur artikel: Wim Annerel

Datum toegevoegd: 01 mei 2014

Download:

Auteur boek: Kees van Overveld

ISBN-nummer:

Uitgeverij: Pica