studiedag | Waar vind ik de handleiding ‘vrienden maken’? | Over sociale vaardigheden bij autisme en ASS

Kinderen met autisme en ASS zoeken naar sociale contacten. Velen onder hen doen dit op hun manier en die manier wijkt af van het gewone patroon.

Sommige mensen zoeken heel nabije contacten en kennen onvoldoende afstand. Anderen ervaren nabijheid al snel als bedreigend. Weer anderen reageren onverwacht agressief op schijnbare gewone reacties. Veel mensen met autisme en ASS voelen zich eenzaam. Ze vragen zich af hoe je contacten legt en onderhoudt.

De sociale ‘know how’ is dikwijls hun zwakke kant. Ze zoeken naar een voor hen aangepaste handleiding.

Els Smekens heeft ruime ervaring als leerkracht buitengewoon onderwijs auti-werking en als Gon-begeleidster. Ze was docent aan de master SEN opleiding ‘autisme’ van Fontys Hogescholen in Nederland. Els Smekens is medewerker van Eureka Onderwijs en geeft er zelf ook les.

In deze studiedag gaat ze dieper in op de oorzaken van de moeilijkheden in sociale contactname. Ze kadert dit zowel vanuit theorie als vanuit heel wat praktijkervaring. Er is ruimte voor vragen en eigen inbreng. Ze brengt ideeën over de aanpak van sociale vaardigheden zowel voor mensen met autisme als voor de mensen in hun omgeving. 

Doelgroep: mensen met ASS, mensen die in hun omgeving te maken hebben met mensen met ASS en autisme, CLB, GON, zorgcoördinatoren, leerkrachten, ouders, collega’s, …

Praktisch

Organisator: Eureka Expert

Spreker: Els Smekens

Website: Klik hier

Adres: Jeugdherberg De Blauwput

Martelarenlaan 11A

3010 Kessel-lo

België

Fiche organisatie

Diagnose: autisme/ASS , autisme/ASS

Type activiteit: studiedag

Aard: praktisch , praktisch

Details

Prijs: €109 euro

Type activiteit: studiedag

Startuur: 09u15

Startdatum: 22 okt 2014

Einduur: 12u30

Einddatum: 12 nov 2014

Aantal sessies: Studiedag gespreid over 2 dagen 22/10 - 12/11

Meebrengen:

Inbegrepen: Koffie, thee, water