studiedag | Lezen en spelling voor leerlingen met dyslexie en taalproblemen

Eureka Onderwijs ontwikkelt al meer dan 20 jaar technieken die spelling hanteerbaar maken voor spellingzwakke leerlingen. Het motiveert de leerkracht om op een verfrissende manier aan spelling te werken en de vooruitgang van leerlingen te zien. De vorming is sterk praktijkgericht. Met de aangeleerde technieken kun je direct aan de slag, zowel individueel als in klasverband. We focussen op leerlingen van 9 tot 16 jaar.

Astrid Deblock (logopedist en leerkracht Engels/Nederlands Eureka) heeft ruime ervaring zowel individueel als in klasverband.

Voor spelling starten we met de multisensoriële aanpak met de blokkenmethode. Ze behandelt de stappenplannen die het meest effectief zijn. Centraal staan het stappenplan werkwoorden en zelfcontrole volgens hole@dokola.dt. De compenserende aanpak met Sprint/Wody/Kurzweil komt via beeldmateriaal in reële contexten aan bod. Ze gaat ook in op voorbeelden van het gebruik van Word in de klas bij geïntegreerde opdrachten waarbij spelling en spellingcontrole slechts een deel van de opdracht zijn.

De leesstrategieën worden geïntegreerd in WO of domeinen zoals aardrijkskunde, techniek, geschiedenis en natuurwetenschappen.

Praktisch

Organisator: Eureka Expert

Spreker: Astrid Deblock

Website: Klik hier

Adres: Jeugdherberg De Blauwput

Martelarenlaan 11A

3010 Kessel-lo

Belgie

Fiche organisatie

Diagnose: dyslexie , dyslexie

Type activiteit: studiedag

Niveau: basisonderwijs (9-12 jaar) , basisonderwijs (9-12 jaar) , secundair onderwijs (12-14 jaar)

Aard: theoretisch , theoretisch , praktisch

Doelgroep: docenten lerarenopleiding , docenten lerarenopleiding , leerkrachten , CLB-medewerkers , logopedisten , psychologen , orthopedagogen , ouders

Details

Prijs: €109,00 euro

Type activiteit: studiedag

Startuur: 09u15

Startdatum: 01 dec 2014

Einduur: 15u45

Einddatum: 01 dec 2014

Aantal sessies: 1

Meebrengen:

Inbegrepen: koffie/thee, water, broodjeslunch (soep, broodjes, beleg, fruit/dessert)