studiedag | Levensecht rekenen in meetkunde en metend rekenen

RekenTrapperS of RTS biedt krachtige modules aan met een contextuele en levensechte aanpak van de eindtermen meetkunde en metend rekenen.

RTS biedt sterk uitgebouwde orthodidactische modules voor elke graad basisonderwijs. De modules bieden enerzijds een sterke onderbouw voor de thema’s waarbij basiskennis noodzakelijk is voor het verdere traject. Zo werken we vanop jonge leeftijd aan schatten en meten met levensechte maten. Anderzijds bieden we via oefeningen heel wat suggesties voor levensechte en leuke toepassingen met materiaal dat je in elke klas en thuissituatie kan terugvinden. We vertrekken uit de eigen omgeving in 3D en werken naar toepassingen op papier in 2D. Alle kinderen, ongeacht hun niveau of specifieke zorgbehoeften, vinden in dit aanbod iets dat bij hen past. We spreken de meervoudige intelligentie in deze reeks sterk aan.

Deze workshop geeft een helder zicht op het aanbod maat en vorm. We gaan slechts exemplarisch in op de specifieke technieken van RTS voor herleidingen, werken met formules en lijnen en hoeken.

Lucas Hermans is logopedist, leerkracht wiskunde op Eureka Onderwijs en ontwikkelaar e-learning. Hij legt sterke linken en geeft praktijkvoorbeelden over het gebruik van modules van RTS en leerlingen met specifieke noden voor rekenen.

Voor wie?

Praktisch

Organisator: Eureka Expert

Website: Klik hier

Adres: Jeugdherberg De Blauwput

Martelarenlaan 11A

3010 Leuven

Fiche organisatie

Type activiteit: studiedag

Details

Prijs: 65 euro

Type activiteit: studiedag

Startuur: 09u15

Startdatum: 12 okt 2016

Einduur: 12u30

Einddatum: 12 okt 2016

Aantal sessies:

Meebrengen:

Inbegrepen: koffie/thee, water