workshop | Kinderen met ASS beter begrijpen en begeleiden in je klas | Inleiding

Autisme kenmerkt je manier van denken en waarnemen. De andere kinderen vinden deze kinderen misschien raar. Het helpt enorm als je als coach de manier van denken en kijken van een kind met autisme en ASS kan plaatsen. We bieden concrete tips voor de begeleiding van en communicatie met leerlingen met ASS.

Els Smekens is een expert in de aanpak van autisme en ASS op school. In deze workshop vertrekt zij van situaties die zich in de klas zullen of kunnen voordoen. Voor elk van de domeinen waarin kinderen met autisme of ASS problemen ervaren, geeft ze tips om proactief de aanpak bij te sturen. Het gaat vooral over communicatie, verbeelding en inlevingsvermogen en sociale vaardigheden.

Na deze workshop zal je merken dat je gemakkelijker zelf kan invullen hoe je je aanpak kan aanpassen aan de noden van kinderen met specifieke zorgen maar ook hoe je daarin tegelijkertijd zorg draagt voor de klasgroep.

Deze vorming richt zich tot iedereen die in contact komt met kinderen met ASS en hierin graag meer inzicht wil.

Els Smekens heeft ruime ervaring als leerkracht buitengewoon onderwijs auti-werking en als Gon-begeleidster. Ze was docent aan de master SEN opleiding 'autisme' van Fontys Hogescholen in Nederland. Els Smekens is medewerker van Eureka Onderwijs en geeft er zelf ook les.

Praktisch

Organisator: Eureka Expert

Spreker: Els Smekens

Website: Klik hier

Adres: Eureka

Diestesteenweg 57

3210 Lubbeek

België

Fiche organisatie

Diagnose: autisme/ASS , autisme/ASS

Type activiteit: workshop

Niveau: basisonderwijs (6-9 jaar) , basisonderwijs (6-9 jaar) , basisonderwijs (9-12 jaar)

Aard: praktisch , praktisch

Doelgroep: CLB-medewerkers , CLB-medewerkers , leerkrachten , GON-begeleiders , logopedisten , psychologen , zorg-coördinatoren

Details

Prijs: 109,00 euro

Type activiteit: workshop

Startuur: 09u15

Startdatum: 25 nov 2015

Einduur: 12u30

Einddatum: 25 nov 2015

Aantal sessies: 1

Meebrengen:

Inbegrepen: