studiedag | De laptop en tablet klassikaal inzetten als hefboom bij het leren leren

Deze studiedag geeft een hele reeks handige tips en tools om leerlingen en in bijzondere mate leerlingen met leerstoornissen effectiever te leren leren eind basisonderwijs, secundair en hoger onderwijs. Het doel is de computer als hefboom te gebruiken in het leerproces van je leerlingen.

Je krijgt een zicht op ICT-hulpmiddelen die ruim beschikbaar en vlot toegankelijk zijn. Aan de hand van heel wat praktijkgerichte voorbeelden en concrete scenario's zie je hoe je zelf aan de slag kan gaan in je eigen klas en in elk vak. Zo komen er voorbeelden uit de transformaties in wiskunde waarbij leerlingen zelf een film maken, differentiatie in Frans en/of Engels via you-tube en taalverdieping in WO en Nederlands.

Dit aanbod steunt op effectieve interventies in Eureka Onderwijs waar we de computer intensief inzetten om het leren en studeren te stimuleren en leerlingen succesvol te laten doorstromen. Er zijn korte interactieve werkopdrachten met een lage drempel voor wie zich onzeker voelt bij het gebruik van ICT en een hoge drempel voor wie meer uitdaging wil.

Er is kort aandacht voor ADIBoeken die gratis zijn voor leerlingen met attest, de Livescribe smartpen of audio-pen, Sprint en Kurzweil voorleessoftware, Skippy en Wody woordvoorspelling. De studiedag focust vooral op Windows en minder op Apple.

Lucas Hermans is logopedist van opleiding. Hij ontwikkelt e-learning voor wiskunde en rekenen, hij ontwerpt leerplatformen en is deeltijds leerkracht wiskunde 1ste graad in Eureka. Eureka Onderwijs gebruikt ICT al jaren als hulp- en leermiddel en is steeds op zoek naar nieuwe didactische leermiddelen.

Praktisch

Organisator: Eureka Expert

Spreker: Lucas Hermans

Website: Klik hier

Adres: Jeugdherberg De Blauwput

Martelarenlaan 11A

3010 Leuven

België

Fiche organisatie

Diagnose: leerproblemen , leerproblemen , dyscalculie , dyslexie , dyspraxie/DCD

Domein: leren studeren , leren studeren

Type activiteit: studiedag

Niveau: basisonderwijs (9-12 jaar) , basisonderwijs (9-12 jaar) , secundair onderwijs (12-14 jaar) , secundair onderwijs (14-18 jaar) , hoger onderwijs (18-24 jaar)

Aard: praktisch , praktisch

Doelgroep: GON-begeleiders , GON-begeleiders , leerkrachten , logopedisten , zorg-coördinatoren , leerlingbegeleiders

Details

Prijs: 109,00 euro

Type activiteit: studiedag

Startuur: 09u15

Startdatum: 22 jan 2016

Einduur: 15u45

Einddatum: 22 jan 2016

Aantal sessies: 1

Meebrengen: Een iPad of tablet. Eigen laptop als je voldoende batterij hebt.

Inbegrepen: Drank, broodjeslunch