studiedag | Communicatie als motor voor duurzaam onderwijs. Wat leren we van 10 jaar PCM in Gent.

Hoe ga je om met al die verschillende karakters in je groep? Hoe bouw je aan een respectvolle relatie met leerlingen, ouders en collega’s? Hoe maak je van diversiteit écht een troef?
Heel wat “evidence based” onderzoek toont het belang aan van goede communicatie op school en in de klas. Wist je dat de kwaliteit van je interactie een meetbaar effect heeft op het leren van je leerlingen? Ook het ‘Process Communication Model’ (PCM) ondersteunt erbij. Het helpt je om op een effectieve manier in dialoog te gaan met de mensen waarmee je dagelijks werkt.
Tijdens deze studiedag reflecteren we over het belang van communicatie en over de brede inzetbaarheid van het PCM-model. Aan de hand van een panelgesprek stellen we een aantal mythes ter discussie.

Praktisch

Organisator: PBSOG

Spreker: prof.dr Prof. dr Martin Valcke, prof. dr. Annemie Desoete, dr Marie Claire Van de Velde, dr Edwin Hantson

Website: Klik hier

Adres: E-gebouw, Auditorium, Frankrijkplein nr 514 514

9000 Gent

België

Fiche organisatie

Domein: aandacht en concentratie , aandacht en concentratie

Type activiteit: studiedag

Niveau: secundair onderwijs (14-18 jaar) , secundair onderwijs (14-18 jaar) , hoger onderwijs (18-24 jaar) , basisonderwijs (9-12 jaar)

Aard: theoretisch , theoretisch

Doelgroep: CLB-medewerkers , CLB-medewerkers , docenten lerarenopleiding , studenten lerarenopleiding , leerkrachten , psychologen , orthopedagogen , ouders , leerlingbegeleiders , remedial teachers , pedagogische begeleiders

Details

Prijs: gratis, maar inschrijven verplicht euro

Type activiteit: studiedag

Startuur: 08u30

Startdatum: 15 mar 2018

Einduur: 12u00

Einddatum: 15 mar 2018

Aantal sessies: 1

Meebrengen:

Inbegrepen: